Elhub - fordeler og personvern

Elhub-green-bakgrunn-kvadrat.jpg

I 2011 vedtok NVE at alle husstander skulle få installert nye digitale målere, såkalt AMS-målere. To år senere gav samme NVE oppdraget til Statnett om å utvikle en felles dataløsning - en datahub - for kraftbransjen der alle måledata og kundedata ligger. I år kom Elhub på plass, noe du sikkert også har fått med deg. Alle vi som er aktører i kraftbransjen kan nå forholde oss til en part, nemlig Elhub, og ikke til hverandre.

Hva betyr Elhub for deg som forbruker?

Elhub i kombinasjon med AMS-målere digitaliserer kraftnettet. Det vil bidra til å holde kostnadene med drift av strømnettet nede, men det vil også åpne for en rekke nye muligheter. For eksempel legger Elhub til rette for at man i fremtiden kan betale for den faktiske prisen den enkelte timen. Frem til nå har man regnet ut gjennomsnittet for prisen i løpet av en dag. Bytte av strømleverandør er med Elhub blitt en raskere og sømløs affære. Med Elhub er det nå strømleverandøren som holder kontaktinformasjonen din oppdatert, og sørger for at oppdateringer meldes videre inn i Elhub. Korrekt informasjon går så videre via Elhub til bl.a. nettselskapene. Om noen år vil du også motta kun en faktura på strøm, og denne vil inneholde både strøm og nettleie.

-Les også: Fortsatt flere år til én faktura


Men hva med personvernet?

Tilgangen til dataene i Elhub er begrenset og beskyttet med personvern og sikkerhet i fokus. Personopplysninger inkludert fødselsnummer og måleverdier i Elhub kan ikke deles med andre enn de du som kunde inngår avtale med. Dette kan du styre selv via en nettløsning som kalles Elhub Plugin.

-Logg inn på Elhub Web Plugin

Elhub Plugin gir deg tilgang til blant annet informasjon om strømleverandør og netteier, samt årsforbruk og målerverdier.

Vi oppfordrer våre kunder å bli kjent med Elhub Web Plugin!

Gasta Design